Evenimente

22-23 Martie 2013

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetării, Dezvoltarii si Inovarii organizeaza, in zilele de 22 si 23 martie 2013, un Mutual Learning Workshop privind angajamentele luate de Romania in Spatiul European al Invatamantului Superior si impactul acestor asumari asupra finantarii educației. Evenimentul succede intalnirea de lucru care a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie si isi propune discutarea angajamentelor care vizeaza internationalizarea si mobilitatea invatamantului superior. mai mult about Mutual Learning Workshop- Angajamentele Romaniei in Spatiul European al Invatamantului Superior si impactul acestora asupra finantarii educatiei

21-24 Februarie 2013

 

In perioada 21- 24 februarie 2013 a avut loc, la Hotel Rin Central Bucuresti, un Mutual Learning Workshop intitulat Social Dimension of Higher Education. Students Support Services. Evenimentul a reunit experti din cadrul proiectului Politici publice fundamentate in invatamantul superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei, precum si reprezentanti ai institutiilor si ai studentilor la nivel national si european. mai mult about MLW privind perspectiva asupra dimensiunii sociale a invatamantului superior

30 Ianuarie 2013-02 Februarie 2013
Locul: 
Hotel Intercontinental, Bucuresti

In perioada 30 ianuarie - 2 februarie 2013 s-a defasurat, in cadrul proiectului Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei, doua Mutual Learning Workshops sub titulatura “Developing a multi-dimensional analysis of Romanian higher education institutions: internationalization, equity and social cohesion”. Evenimentele, organizate in parteneriat cu Catedra UNESCO a SNSPA, au avut loc la Hotel Intercontinental Bucuresti, fiind structurate pe doua teme principale: internationalizare, respectiv echitate si coeziune sociala, dupa cum urmeaza:

 

30 - 31 ianuarie 2013 - MLW privind internationalizarea mai mult about Intalniri de lucru ale expertilor selectati in proiect, in cadrul activitatii A8.3- Realizarea unei analize a universităţilor din România pe mai multe dimensiuni

01 Noiembrie 2012

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, impreuna cu Catedra UNESCO a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) Bucuresti, a organizat in data de 1 noiembrie 2012 un Mutual Learning Workshop in cadrul Modulului IV al proiectului (Studii si analize privind o serie de politici in invatamant), care a reunit reprezentati ai Romaniei in Bologna Follow-Up Group, membri ai Secretariatului Procesului Bologna (gazduit de Romania in perioada 2010-2012), precum si experti in finantarea invatamantului superior.

  mai mult about Mutual Learning Workshop - Angajamentele Romaniei in Spatiul European al Invatamantului Superior (EHEA) si impactul acestora asupra finantarii educatiei

13-14 Octombrie 2012

In cadrul Modului II- Colectare si interpretare a datelor statistice din invatamantul superior- a fost organizat primul Mutual Learning Workshop, intitulat "Data collection in Romanian higher education- status- quo and future challenges". Evenimentul a reunit la Hotel Ibis, Palatul Parlamentului, in zilele de 13 si 14 octombrie 2012, reprezentanti ai institutiilor implicate in colectarea de date statistice din invatamantul superior romanesc. Intalnirea a constituit, de asemenea, un bun prilej pentru cei prezenti de a li se face cunoscuta experienta britanica in ceea ce priveste colectarea si interpretarea de date statistice din invatamantul superior, prin participarea activa a reprezentatilor Higher Education Statistics Agency (HESA), Marea Britanie.  

  mai mult about Mutual Learning Workshop privind colectarea de date statistice din invatamantul superior romanesc

11-12 Octombrie 2012
In cadrul proiectului Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei, Modulul IV - "Realizarea unor studii si analize privind o serie de politici in invatamant" a fost organizata, la Hotel Intercontinental Bucuresti, o intalnire de lucru la care au luat parte experti internationali si nationali in asigurarea calitatii in invatamantul superior. 
 
 
Dezbaterile au prilejuit analiza metodologiei necesara realizarii unei analize a sistemelor de management a calitatii existente la nivel institutional, din perspectiva performantei si a adecvarii, in cadrul activitatii A7.6.
 
Printre invitati s-au numarat Lesley Wilson, President of the Executive Board of EAQR,  Peter Maassen
25 Septembrie 2012

Sala Senat a Universitatii Politehnica din Bucuresti a gazduit, in data de 25 septembrie, Conferinta de promovare a proiectului Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei, implementat de catre Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI). mai mult about Conferinta de promovare a proiectului "Politici publice fundamentate in Invatamantul Superior: o premisa necesara pentru dezvoltarea Romaniei"

Abonare la Evenimente